Hoe werkt supervisie?

Werkwijze bij supervisie

We starten met een kennismakingsgesprek via Zoom. Als je liever bij mij in de praktijk komt, mag dat ook. Wanneer we beiden het idee hebben dat we het traject met elkaar aan willen gaan, maken we 3-5 vervolgafspraken. Vervolgens beslissen we in het evaluerende gesprek of we het supervisietraject voortzetten.

Hoe bepaal je je leerdoelen?

Jij als supervisant bepaalt na het eerste gesprek jouw leerdoelen en de best passende leerwijze en we maken een concept supervisieplan. In de supervisiebijeenkomsten bekijken en bespreken we behandelingen en de toepassing van cliëntgerichte werkwijze met speciale aandacht voor de therapeutische relatie.

De volgende aspecten staan in supervisie (onder andere) centraal:

  • wat is de focus van de behandeling en wat zijn de kernthema’s;
  • neemt de cliënt zijn verantwoordelijkheid binnen de therapie en verbindt hij zich hiermee;
  • durft de therapeut empathisch, congruent, accepterend en confronterend te zijn;
  • welke afweermechanismen en (tegen)overdracht zie je bij beiden?

Er wordt veel aandacht besteed aan de therapeutische relatie. Ook kijken we hoe deze in de behandeling ingezet kan worden als procesbevordering en eventuele stagnaties hierin. Jij als supervisant schrijft over elke supervisie een reflectieverslag en bereidt de supervisie voor middels aantekeningen over het therapieproces. Geregeld evalueren we of het leerproces van de supervisant conform doelen en verwachtingen verloopt.

Je mag de supervisie gesprekken opnemen. Deze kunnen we bespreken en delen van terug kijken.

Wat kost supervisie?

Dit ligt aan de manier waarop je supervisie wilt. Dit kan namelijk individueel, maar ook in een groep van maximaal 3 personen. Ook kun je zo veel sessies supervisieboeken als je wilt. Meestal bestaat een traject uit circa 10 gesprekken.

Het tarief voor individuele supervisie is per gesprek €115.

Als je meteen een traject van 10 gesprekken afspreekt, krijg je korting en investeer je €950. Dat scheelt dus €20 per gesprek! Voorafgaand aan een traject hebben we een kosteloos kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we de wederzijdse verwachtingen, geef ik uitleg over mijn werkwijze en maken we praktische afspraken.

Voor een groepssupervisie kun je een offerte opvragen. Die prijs is afhankelijk van de groepssamenstelling.

Wanneer je een aanvullende verzekering hebt kan het zijn dat een deel van de therapie vergoed wordt. Hier kunnen we samen even naar kijken in het intakegesprek. Laat dat dus gerust weten.