Hoe werkt leertherapie?

Hoe ziet een traject er uit?

We starten met een kosteloos kennismakingsgesprek van een uur via Zoom. Als je liever bij mij in de praktijk komt mag dat ook. In dit eerste gesprek verkennen we de thema’s die een belangrijke rol spelen in de persoonlijke ervaringen als behandelaar, tegen de achtergrond van persoonlijke ontwikkeling en leerdoelen. Daarbij bespreken we jouw verwachtingen van de therapie, geef ik uitleg over de werkwijze en maken we praktische afspraken over tijden en betaling. Dit gesprek biedt ook de gelegenheid om te ervaren of we een goede klik hebben met elkaar.

Hoe werkt leertherapie?

In de leertherapie wordt gewerkt vanuit een psychodynamisch- en schematherapeutisch kader. De nadruk ligt op jou als persoon en minder op de methodiek in behandelingen. Het is een leertherapie waarin ook gespiegeld en uitgewisseld wordt hoe de interactie met de leertherapeut doorwerkt in parallelprocessen, stagnaties en modeling.

Er vindt  geen beoordeling plaats zoals bij supervisie in het kader van een specialistische opleiding, maar een bevestiging dat jouw aantal sessies in het cliëntgerichte kader zijn voltooid. Meestal zijn er ongeveer 10 sessies van een uur tot anderhalf uur.

Indien de leertherapie niet plaatsvindt in het kader van een opleiding kan het ook als Coaching of Persoonlijk Leerproces worden beschouwd.

Hoe geef ik leertherapie?

Na bijna twintig jaar als rouwtherapeut gewerkt te hebben vind ik het leuk om mijn kennis over te dragen. Niet alleen via trainingen, maar ook rechtstreeks in een één op één contact met andere therapeuten. Voor mij valt dit onder de noemer: begeleid de begeleider.

Iedereen heeft zijn eigen grenzen tot waar hij kan behandelen. Soms kunnen die grenzen best opgerekt worden, omdat er een grens wordt bereikt die voortkomt uit eigen blokkades, of een blokkade in het proces. Dan is leertherapie perfect. We gaan samen in gesprek en kijken waar je tegenaan loopt in je werk. Maar ook kunnen we bespreken wat je wellicht over het hoofd ziet in de begeleiding. Waardoor je daarna met je cliënt weer verder kunt. Het kan uiteraard ook zijn dat ik juist zou aanraden om door te verwijzen.

Mijn eerdere cliënten omschrijven mij als warm, direct en doortastend.

Wat kost leertherapie?

Je kunt zo veel sessies leertherapie boeken als je wilt. Meestal bestaat een traject uit circa 10 gesprekken. Het tarief per gesprek is €95.

Voor een traject van 10 gesprekken investeer je dan €950. Voorafgaand aan een traject hebben we een kosteloos kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we de wederzijdse verwachtingen, geef ik uitleg over mijn werkwijze en maken we praktische afspraken.

Wanneer je een aanvullende verzekering hebt kan het zijn dat een deel van de therapie vergoed wordt. Hier kunnen we samen even naar kijken in het intakegesprek. Laat dat dus gerust weten.